Sunday, May 12, 2013

Weekend la Ranca

Pentru cine nu stie, Ranca este o statiune montana din muntii Parang situata la altitudinea de 1600m. Zona este absolut superba in cam toate anotimpurile. Daca ajungi vara poti profita de traseele turistice catre Varful Mohor, Varful Setea Mare si Varful Papusa. Mai poti merge spre Obarsia Lotrului, Lacul Vidra si Valea Lotrului si te poti bucura de privelistea absolut impresionanta pe care cea mai inalta sosea din Romania, Transalpina, o ofera. Daca in schimb preferi sa mergi iarna, poti sa te bucuri de faptul ca este singura statiune din aceasta parte a tarii unde poti practica sporturi de iarna.
Buun...ajunge cu explicatiile despre Ranca, sa revenim la subiect, adica plimbarea mea de weekend acolo.
Noi am ajuns in martie, chiar catre sfarsitul lunii si am avut o combinatie de iarna-primavara. Pana sa ajungem am avut parte de-o mica aventura pentru ca am pornit pe un drum care credeam ca va fi deschis, insa cand am ajuns acolo...noapte...zapada mare si surpriza...drum inchis!



N-as spune ca m-a afectat foarte tare incidentul, pentru ca eram oarecum ocupat sa ma odihnesc. Doar trebuia sa fiu in forma pentru un weekend la altitudine!

Si bine am facut pentru ca uite, m-am plimbat prin zapada...
am vazut lumea de sus, din telescaun...

m-am plimbat prin iarba...

am mai urcat un pic...

gata, nu mai pot, mi-au inghetat labutele, du-ma pe iarba la soare!


hmmm, baia de soare face extrem de bine dupa un urcus obositor.
Dupa o siesta binemeritata am coborat catre Ranca pe jos, prin iarba si zapada si o mica portiune de drum din Transalpina.
Am incheiat ziua cu un gratar si o smotoceala cu noul meu prieten.
 
Din pacata\e weekendul a fost cam scurt si deja duminica dupa-amiaza eram in drum catre Deva.

No comments:

Post a Comment